Het opknappen en weer compleet maken van een retro pc.

Retro pc opknappen. (1)

Door auto660 op vrijdag 2 augustus 2013 12:53 - Reacties (42)
Categorie: Retro PC, Views: 7.645

Hallo medetweakers,

Dit is mijn eerste tweakblog, nu ga ik mij niet helemaal voorstellen en al dat soort gedoe om vervolgens pas na een paar maanden een "echte" tweakblog te maken dus dit gedeelte houd ik maar kort zodat er weer eens geluld kan worden over computers. Heb je op of aanmerkingen op de stijl, manier van schrijven of andere dingen zeg het dan even want dan kan ik er wat mee doen :) Dus nu het echte gedeelte dan maar:

Ik moest laatst een pc voor iemand sneller maken, geen probleem, gedaan en de pc weer terug gebracht naar de eigenaar toen die klaar was. Maar tot mijn verbazing kreeg ik een oude pc van hem mee met de mededeling dat hij sinds 2004 niet meer gebruikt was en dat ik hem wel voor onderdelen mee mocht nemen :D Dus de pc maar mee naar huis genomen en gelijk foto's gemaakt (alle foto's zijn/worden helaas wel Iphone foto's) voor deze blog en de pc open geschroefd:
http://i44.tinypic.com/w7dfdx.jpg
Hij ziet er nogal afgetrapt uit en er zat ook een politie sticker op.
http://i43.tinypic.com/2580wh2.jpg
Een foto van de binnenkant, iedereen weet wel hoe een hardeschijf er uit ziet enzo dus ik heb me maar gefocust op de rest. Er vielen mij al een paar rare dingen op. De voeding heeft een P4 stekker, 2 rambankjes lagen onderin de kast, het rambankje wat in het moederbord zat zat verkeerd om en de hdd zat ook los.
http://i41.tinypic.com/t8pxmh.jpg
Ook nog een bolle condensator, het gaat nog een werkje worden zo te zien! De pc maar meteen gedemonteerd en op een doos gelegd, klaar om op te starten!
http://i43.tinypic.com/2wbx5l5.jpg
De pc doet het! (let aub vooral niet op de rotzooi)
http://i39.tinypic.com/14k8sw7.jpg
http://i41.tinypic.com/2rh6a3d.jpg
Op de foto's lijkt het net alsof de ventilatoren stilstaan, en dat staan ze ook! Op een een of andere manier werkt het moederbord maar een aantal verschillende fannetjes, de rest blijft stil staan, daar moet dus nog iets op worden gezocht. De ventilator op de videokaart is gewoon vastgelopen, maar die ga ik toch vervangen door een Asus V6600, daarover nog in de volgende tweakblog. Dan nog even de specificaties die vast staan:

AMD Athlon 650Mhz Slot A
MSI K7 Pro
Asus V6600 videokaart
10GB Western Digital HDD

Dan nog een to do lijstje wat ik de komende tijd af ga werken:

-Condensator vervangen
-Andere videokaart er in zetten
-Goed geheugen zoeken
-Andere voeding zoeken (dit is een chinese plofvoeding dus die laat ik maar liggen..)
-Andere kast zoeken
-Insteekkaarten zoeken om de pci sloten te vullen :p
-CRT scherm zoeken
-Nog meer dingen tegenkomen die ik nog moet doen...

Weet iemand trouwens nog leuke games die op W98 SE draaien? Zelf had ik TTD en IG2 al gevonden. Dan eindig ik hier maar de tweakblog en dan komt de volgende wel volgende week ofzo :)